SHARE WITH SOCIAL

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Δελτίο Τύπου: 8o Eπιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας-Σουηδίας

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

8ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας-Σουηδίας

19 Οκτωβρίου 2023 – Μουσείο Μπενάκη/Πειραιώς 138

Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2023

Το Ελληνο-Σουηδικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας στην Ελλάδα, διοργανώνει το 8ο ετήσιο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας-Σουηδίας, με θέμα: «A New Business Environment is Emerging». Το Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023, και ώρα: 13.00, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138).

Με έμφαση στην καινοτομία και την προσαρμοστικότητα όπως αυτές αποτυπώνονται στην Ελλάδα και την Σουηδία, διακεκριμένοι ομιλητές, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κλάδου, της επιστημονικής κοινότητας και του δημοσίου τομέα, θα εγκύψουν στην δυναμική της τρέχουσας επιχειρηματικότητας και στις αναδυόμενες τάσεις που μετασχηματίζουν τις βιομηχανίες παγκοσμίως.

Κεντρικός ομιλητής του Φόρουμ θα είναι ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, ενώ κεντρικός ομιλητής του Δείπνου που θα ακολουθήσει, θα είναι ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνο-Σουηδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κα Ράνια Πατσιοπούλου, καθώς και η Α.Ε.  Johan Borgstam, Πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα.

Γενική συντονίστρια του Φόρουμ καθώς και ειδική συντονίστρια της τρίτης θεματικής ενότητας θα είναι η κα Μαρία Μπούρα, Executive Advisor σε θέματα Strategy, Leadership, 5G.

Ειδικοί συντονιστές των δύο πρώτων ενοτήτων  θα είναι (ανά σειρά ενότητας) οι κ.κ. Βασίλης Αντωνιάδης,  Διευθύνων Σύμβουλος της Boston Consulting Group Ελλάς και Κώστας Θεοφύλακτος, Γενικός Γραμματέας ΙΕΝΕ-Πρόεδρος Επιτροπής Ενεργειακής Αποδοτικότητας.        

Κατά την πρώτη θεματική ενότητα με τίτλο «Geopolitics and BusinessChanging Geopolitical scene and new patterns in supply chain», θα συζητηθεί ο αντίκτυπος των γεωπολιτικών προκλήσεων στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, τοποθετώντας στο επίκεντρο των παρουσιάσεων και συνομιλιών τους μηχανισμούς προς διασφάλιση της επιχειρηματικής ανθεκτικότητας και λειτουργικότητας. Κατά πόσο και υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε να μετεξελιχθεί η επιχειρηματική ευαλωτότητα εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων σε ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα;

Καινοτομία, επιχειρηματικότητα κι επιστήμη θα διαλεχθούν κατά την διάρκεια της δεύτερης θεματικής νεότητας με τίτλο «Charging the Future», ως προς την τεχνογνωσία και τις ενδεχόμενες μετασχηματιστικές προτάσεις και λύσεις για την εφαρμογή επιχειρηματικών μοντέλων βιώσιμης ανάπτυξης. Οι τρέχουσες κλιματικές συνθήκες παγκοσμίως αποδεικνύουν ότι η υιοθέτηση στρατηγικών αειφορίας δεν μπορεί πλέον να είναι αποκλειστικό «προνόμιο» πρωτοποριακών επιχειρήσεων˙ αφορά κάθε μονάδα και φορέα του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, που θα πρέπει να προβούν σε θεμελιώδεις αλλαγές ώστε να επιτευχθεί προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Τέλος, κατά την τρίτη θεματική ενότητα «Τhe impact of AI in the workplace of the future», ομιλητές από διαφορετικούς κλάδους θα εξετάσουν και θα τοποθετηθούν για την εφαρμογή και την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στον χώρο των επιχειρήσεων. Είναι εφικτή μία ομαλή σύμπραξη και τί εργαλεία απαιτούνται για την εξασφάλισή της;  Eίναι βάσιμη η «δαιμονοποίησή» της τεχνολογίας AI ή μήπως μπορεί να ενισχύσει την ανθεκτικότητα και την αποδοτικότητα των επιχειρήσεων; Ποια η θέση του ανθρώπινου παράγοντα και τί μετασχηματισμοί κι επαναπροσδιορισμοί προβλέπονται εντός των επιχειρήσεων ώστε να επιτευχθεί η επιθυμητή προσαρμογή προς όφελος όλων των εμπλεκομένων μερών;

Στο πλαίσιο του 8ου Επιχειρηματικού Φόρουμ Ελλάδας-Σουηδίας και με την αρωγή της Πρεσβείας της Σουηδίας στην Ελλάδα, θα παρουσιαστεί και η έκθεση «Pioneer the Possible»  ˙ μία έκθεση αφιερωμένη σε σουηδικά πρότυπα βιώσιμης ανάπτυξης καινοτόμων επιχειρήσεων, απότοκη της συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Σουηδίας, του προγράμματος «Fossil Free Sweden» και του οργανισμού Βusiness Sweden.

Το 8ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας-Σουηδίας αποβλέπει στην δημιουργία ενός κοινού τόπου συζήτησης, γνώσης και αλληλεπίδρασης μεταξύ διαφορετικών φορέων, επιστημονικών και επιχειρηματικών κλάδων,  καθώς και στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ εταιριών, φορέων και συνεργατών από την Ελλάδα και την Σουηδία.

Το Φόρουμ θα διεξαχθεί στα αγγλικά και η είσοδος θα είναι ελεύθερη και ανοιχτή για όσους δηλώσουν συμμετοχή στον σχετικό σύνδεσμο https://www.livemedia.com/8thbusinessforumgreecesweden 

Για περισσότερες πληροφορίες κι εγγραφές

https://www.livemedia.com/8thbusinessforumgreecesweden 

Αναλυτικό Σχέδιο Προγράμματος

Χορηγοί της Εκδήλωσης